Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz  2008 yılında İpekyolu İlköğretim  Okulu adıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmete açılmıştır. 20 derslik olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz eğitim öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda Kızıltepe'de var olan ortaokulları içinde örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır. Okulumuz 2019 Kasım ara tatilinde kendisine tahsis edilen eski Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ana binasına taşınmış olup normal eğitime geçmiştir. Bina değişikliği sürecinde İpekyolu Ortaokulu olan kurum ismimiz Kızıltepe Ortaokulu olarak değişmiştir.

25.06.2013 1501